Frödingdagarna firas varje år i anslutning till Gustaf Frödings födelsedag 22 augusti. Under dagarna arrangeras på Frödingprogram, recitationer, stadsvandringar, utflykter och konserter. De flesta programpunkter äger rum kring centrala Karlstad eller ute på minnesgården Alster herrgård. Klockan tolv på födelsedagen samlas sällskapets styrelse vid Frödingstatyn vid Stora torget i Karlstad och bjuder på sina favoritdikter.

Tidigare hölls alltid sällskapets årsmöte under Frödingdagarna, men från och med 2016 flyttas det till våren, så att Frödingdagarna kan bli en utpräglad festhelg!

Frödingdagarna 2022 – 20-22 augusti

Frödingdagarna firas i år 20-22 augusti. Lördag 20 augusti är det stort festprogram i Magasinet på Alsters Herrgård med utdelning av Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris och Frödingmedaljen, presentation av årsboken 2022 och underhållning med musik och poesi. På söndag 21 augusti arrangeras en bussresa till de klassiska Frödingplatserna i Alsterdalen och stadsvandring i centrala Karlstad och på skaldens födelsedag 22 augusti är det som vanligt diktprogram 12.00 vid statyn på Tingvallagatan.

Här hittar du all information om Frödingdagarna 2022!